10 distracție despre girafe

Gigantii blanzi unici, girafele sunt cele mai inalte animale din lume. Girafele pot fi găsite în Savannah african, unde aceștia se sărbăresc în principal pe frunzele copacilor de salcâm. Ele sunt o specie pe cale de dispariție. Iată câteva informații interesante despre girafe!

10. Există diferite tipuri de girafe?

În prezent, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a recunoscut doar o specie de girafe. Unele studii independente au recunoscut șase sub-specii: Africa de Vest, Masai, Angolan, Africa de Sud, Rothschild și girafa reticulată. Girafa este clasificată în familia Giraffidae, în timp ce singura specie recunoscută este Giraffa Camelopardalis.

9. Girafele dorm? Girafele dorm în picioare?

Activitatea neobișnuită de a dormi în timp ce a stat în picioare a fost observată în rândul girafei mai vechi. Girafe dormi de patru până la șase ore în fiecare zi, mai ales noaptea. Să se culce, girafa trebuie să îngenuncheze picioarele din față, înainte de a coborî încet restul corpului.

8. Girafele stau jos?

Contrar credintei populare, girafele se pot odihni odihnindu-si corpul deasupra picioarelor. Picioarele din față se îndoaie în timpul îngenuncherii și picioarele posterioare se îndoaie și se sprijină pe vârful picioarelor. În timp ce se află în această poziție, gâtul se poate îndoi, astfel încât să se poată sprijini pe șolduri sau coapsă. Cu toate acestea, girafele nu se stabilesc pentru perioade lungi de timp datorită amenințării reprezentate de prădători ca lei, câini sălbatici, leoparzi și hienelor.

7. Girafele fac zgomot?

Girafele pot face zgomot! În cazul unui atac al unui prădător, girafele sunt capabile să ridice o alarmă prin gruntare și gemete. În timpul sezonului de împerechere, girafele de sex masculin generează sunete puternice de tuse pentru a-și face simțită prezența printre girafele feminine. Girafele de sex feminin își urmăresc, de asemenea, vițeii, făcând sunete pline de suflare. În plus, girafele se uită la girafele din turma.

6. Girafele au coarne?

Girafele au proeminențe asemănătoare cu cornul, numite osicone. Ossicones sunt găsite pe cranii lor și sunt făcute din cartilaje și acoperite de piele. Ossiconele sunt fuzionate cu craniul la nivelul oaselor parietale. Coarnele vin la îndemână atunci când se luptă cu un intrus, cum ar fi o girafă dintr-o altă cireadă sau un bărbat concurente în timpul sezonului de împerechere. La girafele adulte, osiconele devin butoane și cheli, mai ales la bărbați. Girafele feminine au tendința de a avea osicone care sunt subțiri și acoperite cu păr.

5. Girafele au dinți? Girafele mestec?

Girafele au dinți! Craniul girafei are o maxilară superioară și inferioară umplută cu dinți și molari care facilitează măcinarea mâncării. Cu toate acestea, girafele nu au dinți din față. Pe măsură ce animalul trăiește în savană și păduri, frunzele de copaci și fructe sunt principalele sale surse de hrană. În timpul sezoanelor umede, mâncarea este mult mai mult decât în ​​sezonul uscat. Cu toate acestea, girafele au o limba, buzele și palatul, care sunt adaptate sarcinii.

4. Girafele fac ouăle?

Girafele nu pun ouă. Reproducerea are loc în timpul sezonului de împerechere, în care o girafă de sex masculin triază girafa feminină în mișcări sincronizate. Girafele nasc trăiesc tineri după o perioadă de gestație de 15 luni.

3. Girafele dau naștere în picioare?

O girafă de sex feminin va naște în timp ce se ridică. Picioarele din față ale vițelului apar înainte ca restul corpului să urmeze. În acest proces, cordonul ombilical se rupe. Vițelul cade la pământ și mama curăță vițelul lingându-l.

2. Do Girafe Mate pentru viata? Sunt girafele monogame?

Girafele de sex masculin sunt poligame când vine vorba de împerechere. Deoarece girafele se mișcă în turme, girafele de sex masculin vor cerceta potențialii parteneri de împerechere prin degustarea urinei girafelor tinere de sex feminin pentru a determina prezența estrului. La detectarea ei în timpul acestui proces, bărbații se vor lupta între ei pentru a obține partenerul de împerechere.

1. Sunt girafele pe cale de dispariție?

Grupurile de conservare a vieții sălbatice din întreaga lume au stabilit că girafa se confruntă cu o amenințare iminentă de dispariție. Comunitățile africane au hrănit în trecut cu carne de girafă, în timp ce își foloseau firele de coadă pentru a face zbura, iar pielea sa a fost folosită la fabricarea tobei, sandalelor și scuturilor. În timpul perioadei coloniale și post-coloniale, turiștii europeni au vânat girafa pentru sport. Degradarea mediului a agravat situația datorită secetei și incendiilor umane, distrugând habitatul girafei. Cu acești factori, au fost legiferate legi anti-braconaj și au fost înființate parcuri de joc și rezervații pentru a proteja girafa și alte animale pe cale de dispariție.

Recomandat

Convingeri religioase în Regatul Unit (Marea Britanie)
2019
Ce este un Doab?
2019
Cele mai puține țări variate din punct de vedere lingvistic din lume
2019