Specii unice ale Africii: Rhebokul gri

Rhebokul gri, care se numește și Rhebuck gri, este o specie antilopă indigenă țărilor din sudul continentului african. Numele științific al animalului este Pelea Capreolus . Termenul Capreolus înseamnă "capră mică" în limba latină. Numele afrikaans pentru rhebok gri este Vaalribbok, în timp ce un alt nume comun pentru animal este Vaal rhebok sau pur și simplu Rhebok.

Caracteristicile lui Grey Rhebok

Această specie antilopă are o dimensiune medie, cântărind între 42 și 66 de kilograme în greutate și până la 31 inci în înălțimea umărului. Animalul are un gât lung, un nas rotunjit, urechi subțiri și coarne ascuțite care sunt drepte la bărbați cu baze inelate și cu o lungime de până la 10 centimetri. Rhebokul gri are un strat scurt, dens, de lână, care are nuanțe de gri diferite.

Dieta și Habitat

Rhebokii gri ocupă înalte regiuni din partea de sud a Africii. Aceste antelope parcurg pante muntoase, dealuri stâncoase, pășuni pe platou și, de asemenea, apar pe coasta Capului. Gray Rhebucks au straturi de lână ca o adaptare la frig în munți. Animalele se hrănesc, în principal, cu forșe și arbuști, iar între lunile iunie și octombrie se ocupă de flori, semințe și rădăcini. Această specie de antilopă se hrănește, în cea mai mare parte, în zone abrupte, deși utilizează acoperirea de iarbă pentru adăpost și ascunderea de la prădători. Animalul este indigen în Lesotho, Africa de Sud și Swaziland. Speciile antilopă trăiesc în unele dintre parcurile din Africa de Sud, inclusiv Parcul Național Cape Peninsula, Parcul Național Madikwe și Parcul Național Addo Elephant.

Comportament

Gray Rhebucks cresc sezonier cu împerechere fiind din ianuarie până în aprilie. Perioada de gestație este de aproximativ șapte luni, iar nașterea vine în primăvara târzie până la vară. Antelopele sunt turme de formare poliginoasă cu un bărbat matur și până la 15 femele împreună cu cei tineri. Animalele își marchează teritorial teritoriul cu urină și excremente. Rhebokii masculi devin foarte agresivi pe tot parcursul sezonului de reproducere și se vor lupta împotriva intrușilor din zona lor. Rebokii grei sforăie, zgomotează și gemesc. Sunt cei mai activi în timpul zilei înainte de a se fierbe. Animalele sunt alergatori rapizi atingând viteze de aproape 37 de mile pe oră în regiuni montane. Speranța lor de viață scade între opt și zece ani.

populație

Lista roșie a speciilor amenințate IUCN clasifică rhebokul gri ca fiind aproape amenințat. Populația actuală a animalului scade, în timp ce rhebocurile mature scad continuu. În ariile protejate, populația este de aproximativ 2.000, în jur de 18.000 fiind în zone neprotejate. Amenințările semnificative pentru specii includ vânătoarea ilegală cu ajutorul câinilor și a prădătorilor naturali. Rhebokii gri sunt prada hienelor, leoparzilor, șacalilor, leilor, pietonilor și câinilor de vânătoare Cape. Schimbările climatice și încălcarea de către oameni a habitatului natural au contribuit la declinul populației, precum și la creșterea braconajului.

Fapte despre Gray Rhebok

În fiecare an, vânătorii de trofee ucid aproximativ 100 de rhebocuri gri, cu trofee, cu un preț de 900 - 1.400 de dolari, atât pe piețele locale cât și pe cele internaționale. Compania britanică de sport, Reebok, împrumută ortografia olandeză a denumirii antilopă pentru un bărbat matur, "Rhebok".

Recomandat

Limbile din Uruguay
2019
Râul Argun
2019
Cultura și tradițiile din Jamaica
2019