Specii unice ale Africii: Maimuța Patas

Maimuța Patas este un primat care locuiește la sol care se găsește în regiunile semi-aride din Africa de Vest și în unele părți ale Africii de Est. Aceste maimute tind să evite pădurile sau zonele împădurite și preferă să locuiască pe un teren mai deschis, cum ar fi savana și câmpiile aride.

Descriere Fizica

Maimuta Patas nu este mare, iar un adult creste la 33 de centimetri in lungime atunci cand coada este exclusa, care poate masura pana la 30 de centimetri. Bărbații adulți cresc în mod obișnuit mai mari decât cei de sex feminin și au o medie de aproximativ 27, 5 de lire sterline, în timp ce femeile au o medie de 14, 5 lire sterline. Ei au o blană ciudată, cu mustață albă și pete albe în regiunile lor inferioare, care seamănă cu chiloții. Maimuțele Patas pot ajunge la viteze de aproximativ 34 km / h, ceea ce le face pe cei mai rapizi alergători printre primate, o adaptare necesară având în vedere numeroșii prădători care plictisesc terenul deschis.

Structura sociala

Maimuțele Patas trăiesc în grupuri de până la 60 de persoane care sunt în majoritate femei și un astfel de grup conține doar un singur adult masculin pentru cea mai mare parte a anului, al cărui rol principal este reproducerea și combaterea amenințărilor. Maimuțele maimuțe de sex masculin părăsesc grupul când ajung la patru ani să se alăture unui grup de bărbați. Femelele inițiază o mare parte din deciziile asociate grupului, iar bărbatul își urmează conducerea. În timpul sezonului de reproducție, toate grupurile de maimuțe Pata invadează aceste unități și alungă bărbatul rezident pentru o șansă de a se împerechea cu femelele și de a-și crea unitățile, odată ce sezonul de reproducere se termină, noul bărbat rezident se preia prin alungarea solitare.

Comunicare și Dieta

Maimuțele Patas nu au forme sofisticate de comunicare și folosesc apeluri distincte, în principal, pentru a ridica alarma atunci când se observă pericol, fiecare apel de alarmă are o modalitate distinctă de a identifica diferite pradă, alarma ridicată pentru un leopard nu este aceeași cu cea a alarmei ridicată pentru un șarpe. Patasii sunt agresivi atunci când se confruntă cu pericol, fără a avea copaci pentru a alerga, de obicei fiind forțați să se confrunte cu prădătorii lor și, în multe ocazii, luptă împotriva lor. Maimuțele Patas se hrănesc cu tuberculi, semințe, insecte și gume de copac, iar statutul lor mic nu necesită prea multă hrană, o adaptare evolutivă care le-a ajutat să supraviețuiască condițiilor aspre ale habitatelor lor semi-aride

Interesante Patas Monkey Fapte

Maimuțele Patas au o viață de 17 ani în sălbăticie, în timp ce în captivitate au fost cunoscute să trăiască până la 24 de ani. După naștere, copilul este purtat de mamă timp de șapte luni, copiii încep să meargă cu mama la vârsta de trei luni. Cu toate acestea, 26% dintre sugari nu o fac niciodată în primul an de viață din cauza infanticidelor, dăunătorilor și moartea sau răpirea părinților lor de un alt grup. Maimuțele Patas sunt diurne și au petrecut cea mai mare parte a zilei de hrană pentru mâncare de dimineață până la apus, cu mici pauze în mijlocul zilei. Noaptea, maimutele dorm in copaci, dar niciodata nu dorm pe acelasi copac timp de doua nopti consecutive, datorita riscului ridicat de predator in habitatul lor.

Recomandat

Margaret Thatcher - lideri mondiali în istorie
2019
Țări unde remitențele nu contribuie la PIB
2019
Care sunt credințele șabakismului?
2019