Sitatunga Fapte - Animale din Africa

Sitatunga ( Tragelaphus spekii ), de asemenea, se numește marshbuck și este o antilopă de dimensiuni medii. Copitele acestora sunt în formă de banane, permițându-le să meargă încet și încet în apă. Sitatunga are o capacitate de audiere puternică. Aceasta permite animalului să determine cu precizie sursele de sunet. Coarnele de pe masculi se îndreaptă spre spate și au o formă de pană. Acest lucru, cuplat cu coborârea capului, le permite să treacă ușor prin vegetația vastă.

Dimensiune și aspect

Femeile variază între 72 cm și 90 cm în timp ce bărbații variază de la 81 cm până la 116 cm în lungime. În ceea ce privește greutatea, femelele cântăresc între 24 kg și 57 kg, în timp ce bărbații cântăresc între 76 kg și 119 kg. Sitatunga are o blană de pălărie rezistentă la apă. Antilopii diferă în funcție de mediul înconjurător. Cei tineri sunt roșii rufe, în timp ce femelele sunt de culoare castanică. Bărbații se transformă într-o culoare gri sau maro închis, pe măsură ce îmbătrânesc.

Habitat și Range

Sitatungas locuiesc în zonele mlaștine și mlaștină. Ei pot trăi, de asemenea, atât în ​​apă cât și pe uscat. Sitatungas se dezvoltă în vegetație vastă și înaltă. Mai mult, ei fac mici case aproape de apă în savană. Sitatungas sunt nativi din Gabon, Ghana, Nigeria și Camerun, printre alte țări. De asemenea, locuiesc în zonele mlaștine din Africa de Sud și din Africa Centrală. Descoperirea habitatului de către oameni reprezintă o amenințare la supraviețuirea lui Sitatunga. Schimbarea nivelelor de apă afectează, de asemenea, vegetația, reducând astfel mâncarea.

Comportament

Sitatungas utilizează cea mai mare parte a timpului pentru hrănire. Ele sunt active în principal noaptea și dimineața devreme după zori. Sitatungas se odihnește pe paturi din stuf și zone plate în timpul zilelor insorite. În general, sitatungas trăiesc un stil de viață solitar sau se împerechează. Cu toate acestea, uneori pot merge și în grupuri mari. Majoritatea sitatungasilor se asociază cu alții de același sex. Sitatungas nu au limite. Bărbații blochează coarnele cu alții și distrug plantele folosind coarnele. În timpul nopții, sitatungas poate începe tuse sau latra, iar alții se vor alătura. Acest zgomot se răspândește în întreaga mlaștină.

Dietă

Sitatungas sunt alimentatoare mixte și selective. Se hrănesc cu șuvițe, cu furaje noi și cu iarbă proaspătă. Plantele lor preferate includ iarba acvatică, bulrushes, and stings. Ei se hrănesc în zone umede, dar preferința lor poate diferi în mlaștini care se confruntă cu schimbări sezoniere ale apei. Studiile arată că plantele medicinale sunt hrana preferată a sitatunga, în timp ce cartofii dulci sunt cultura preferată. Sitatungas poate sta pe picioarele din spate pentru a se hrăni cu ramuri de copaci înalte sau pentru a le trage în jos folosind coarnele.

Reproducere

Femeile sitatungas dobândesc maturitate sexuală la vârsta de un an, în timp ce bărbații se maturează la un an și jumătate. Ei cresc tot anul și concursul masculilor pentru oportunitatea de a se împerechea. Perioada de gestație în statunga este de opt luni și de multe ori se naște un vițel. Vițeii sunt întotdeauna acoperite. Mamele lor le expun numai atunci când sunt multe sitatungas în jur. Vitelul sugerează o perioadă de șase luni.

Recomandat

Insulele cele mai populare din Noua Zeelandă
2019
Cine sunt poporul maori?
2019
Cele mai populare state americane
2019