Provinciile canadiene prin numărul de ouă produse

Producția de ouă este procesul de păsări domestice pentru ouăle lor, cunoscut și ca păsări de curte. Cele mai comune tipuri de păsări ținute pentru producția de ouă includ puii, gâștele, curcanul și rațele. Veniturile obținute din produse de păsări de curte în Canada provin din aproximativ 2, 6 miliarde USD în fiecare an, ceea ce contribuie la aproximativ 7% din încasările de numerar utilizate în exploatațiile agricole. În Canada, peste 35, 4 milioane de curcani, gâște, capete de pui, curcani tineri, bibilici și rațe sunt exportate în 22 de țări diferite, reprezentând 36 de milioane de dolari.

Cerințe privind producția de ouă

Carnea de pui este utilizată în creșterea păsărilor pentru producția de ouă. Oul de bază care produce rasă de pui în Canada include White Leghorn pentru producția de ou alb, în ​​timp ce ouale brune sunt produse de mai multe găini hibride, printre care New Hampshire, Rhode Island Red și Plymouth Rock Barred. Aproximativ 300-400 de ouă sunt produse de pui de ouă într-o perioadă de 12 până la 13 luni. Puiul este de așteptat să pună cel puțin 12 ouă pentru fiecare 3.41 kilograme de furaje de pui pe care le consumă.

O prezentare generală a producției de ouă în Canada

În 2015, Canada avea aproximativ 1 021 de ferme de ouă înregistrate, cu o dimensiune medie a turmelor de 20 811 găini. Fermele de ouă din Canada pot avea câteva sute de găini până la 400.000. În anul 2015, consumul de ouă pe cap de locuitor era de 19, 4 duzini pe persoană, care era de 3, 7% din 2014 și de 7, 4% din 2013. Piața de ouă din Canada este împărțită în două componente principale: ouă prelucrate și ouă de masă. Prelucrarea ouălor include producerea albuminei, a ouălor întregi și a gălbenușului de ou sub formă uscată, congelată sau lichidă. În 2015, Canada a exportat în jur de 8, 2 milioane de kilograme de ouă prelucrate, reprezentând 33, 5 milioane dolari și 9, 2 milioane duzini de ouă întregi în valoare de 15, 1 milioane de dolari. În 2015, Canada avea aproximativ 201 de stații de clasificare a ouălor care sunt înregistrate în mod federal și 14 unități de prelucrare a ouălor, de asemenea înregistrate în mod federal. În Canada, ouăle prelucrate sunt vândute în restaurante și hoteluri împreună cu alte industrii de prelucrare pentru fabricarea produselor de panificație, printre altele.

Cele mai mari provincii producătoare de ouă în Canada

În Canada, Ontario avea 36, 5% din alocarea federală a cotei de ouă în țară, în timp ce Quebec a urmat pe locul al doilea cu 19, 2%. Teritoriile canadiene, împreună cu provinciile occidentale, aveau o cotă de producție combinată de 36, 7%, în timp ce provinciile din est aveau o cotă de producție combinată de 7, 7%. Ontario, o provincie canadiană din partea central-estică a țării, se află pe primul loc pe listă, producând cel mai mare număr de ouă din provinciile canadiene, reprezentând 264, 63 milioane de ouă. Quebec urmează ca cea mai mare a doua provincie producătoare de ouă în Canada, cu un total de 128, 2 milioane de ouă. British Columbia este al treilea cel mai mare producator de oua din Canada, reprezentand 81, 92 milioane de oua.

Factorii care afectează producția de ouă

Există câțiva factori care influențează producția ouălor, de la problemele legate de hrana pentru animale și bolile până la practicile de management defectuoase în casa intensă. Dacă straturile nu sunt prevăzute cu apă potabilă suficientă, hrăniți sau dacă hrana nu are suficient calciu, rezultatul este scăderea producției de ouă. Problemele de gestionare, cum ar fi iluminatul inadecvat sau insuficient, conduc, de asemenea, la o scădere a producției de ouă.

Provinciile canadiene prin numărul de ouă produse

RangProvincia CanadianăNumărul de ouă (în milioane de duzini)
1Ontario264.63
2Quebec128.2
3British Columbia81.92
4Manitoba79, 2
5Alberta60, 94
6Saskatchewan31.25
7Nova Scotia21.07
8New Brunswick17.83
9Newfoundland și Labrador9.19
10Insula Prințul Eduard3, 55

Recomandat

Fact de verificare: Canada a ars Casa Albă?
2019
Țările care consumă cel mai mult unt
2019
Cele 10 orașe din întreaga lume cu cele mai grave comute
2019