Micul Dodo este în pragul dispariției?

Micul dodo este un porumbel dătător de dinți, care este nativ pentru Samoa. Are asemănări cu o pasăre dispărută care era cunoscută ca dodo. Ca urmare, este tipic ca micul dodo și dodo să fie denumiți verișori. Ultima dodo din lume a murit în anii 1600. A murit pe insula Mauritius, care era habitatul său nativ. Alte nume pentru micul dodo sunt "Manumea" (folosit de localnici) și Didunculus strigirostris (folosit de cercetători). Unii oameni de știință au creștinat micul Dodo ca Dodlet. La fel de frumos ca sună, micul dodo este pe punctul de a dispărea. Potrivit studiilor efectuate, există doar aproximativ 200 de dodos mici existente. Micul dodo este pasărea națională Samoa. Potrivit localnicilor din Samoa, păsările sunt "prințesa" pădurii.

Caracteristici fizice

Micul dodo este o pasăre ciudată și rară. De fapt, chiar și găsirea de fotografii este o provocare, deoarece există doar câteva fotografii de calitate. Cu toate acestea, există unele informații despre caracteristicile păsării. Micul dodo are o lungime de 12 centimetri. Capul și sânul sunt de culoare albastru-gri, iar aripile sunt de culoare rufos.

Amenințări pentru micul Dodo

Există mai multe amenințări la adresa supraviețuirii acestor păsări minunate. Prima este că prezența prădătorilor, cum ar fi șobolani și pisici, care încearcă să-i devoreze. În al doilea rând, au trecut de-a lungul anilor pierderile de habitate din cauza activităților umane, cum ar fi defrișările. În al treilea rând, oamenii vânează ilegal micii dodo-i. În ciuda faptului că guvernul din Samoa a interzis vânătoarea micilor dodo în 1993, oamenii au înlăturat pe larg interdicția. În Samoa, carnea micului dodo este de nouă ori valoarea puiului. Din aceste motive, numărul micilor dodo-uri a scăzut de la 7.000 în anii 1980 la câteva sute care există astăzi.

Salvarea micului Dodo

Nu există mici dodo-uri în captivitate; cele existente trăiesc doar în sălbăticie. Ca urmare, există provocări cu privire la conservarea lor. În primul rând, deoarece acestea sunt foarte rare, nu este ușor să le identificăm. În al doilea rând, chiar dacă oamenii de știință au capturat una dintre păsări, nimeni nu știe cum să aibă grijă de ei. Prin urmare, cea mai bună metodă de conservare disponibilă este de a încuraja nativii din Samoa să conserve pădurile. Acest lucru va face ca păsările să aibă un habitat excelent. În consecință, ei își vor reproduce și multiplica numerele. Cercetătorii trebuie, de asemenea, să studieze păsările astfel încât să înțeleagă biologia lor, inclusiv comportamentul, obiceiurile alimentare, reproducerea și trăsăturile fizice. Un astfel de studiu va permite oamenilor de știință să elaboreze modalități de conservare a micului dodo.

În prezent, lista roșie a IUCN a clasificat micile dodos ca pe cale de dispariție. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba în curând dacă trendul descendent al numărului scăzut continuă. Micii dodo se pot muta de la categoria "pe cale de dispariție" la categoria "critic pe cale de dispariție" sau, mai rău, la categoria "a dispărut". Astfel, există un apel pentru a păstra micile dodo-uri și pentru a evita dispariția acestora.

Recomandat

Țările pe indice de dezvoltare în funcție de sex
2019
Țări cu cel mai mare număr de cercetași
2019
Cele mai mari companii aeriene din America de Sud
2019