Lemming Fapte: Animalele din Arctica

Descriere Fizica

Lemming este un rozăcitor puternic și mic, despre care se spune că seamănă cu un mic cobai sau un șoarece. Cele trei specii de Lemming originale din arctic sunt lemnul Brown, Collared și Ungava, potrivit Polar Life. În funcție de anotimp, straturile de lemne pot fi gri, maro, alb, sau amestecate maro și alb. Animalele au coadă scurtă, picioare ghemuite și urechi mici ascunse în blană. Lemnul crește până la 6 centimetri în lungime, iar un adult cântărește de la 40 până la 112 de grame, iar greutatea medie matură este de 78 de grame, potrivit Departamentului de pește și joc din Alaska (ADFG).

Dietă

Lemming-ul este un rozătoare erbivore. Dieta sa în timpul verii este cuprinsă în mare parte prin muguri de iarbă, ierburi și șarpe. În timpul iernii, lemnul mănâncă mai multe plante verzi înghețate, muguri de mușchi, coajă, crengi de salcie și pitic de mesteacăn, conform ADFG. Există rapoarte că lemnul poate deveni canibalist atunci când există deficit alimentar.

Habitat și Range

Cele trei specii arctice sunt răspândite în Alaska, Canada de Nord, Siberia în Federația Rusă, în Scandinavia și în cercul Arctic mai larg. Habitatele din aceste locuri au tundra (zone fără copaci în care există permafrost) și pășuni sub-arctice deschise. Lemnul își face cuiburile de iarnă în zonele joase, unde zăpada servește de fapt ca izolator și îi ajută să se mențină calde. Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), speciile de coajă, brună și Ungava sunt deopotrivă clasificate drept specii de "cea mai mică preocupare" printre lista lor roșie a speciilor amenințate. De fapt, ele sunt extrem de răspândite în întreaga lor diasporă, fără amenințări imediate care ar putea determina dispariția acestora în viitorul apropiat. Cu toate acestea, populațiile locale pot avea schimburi de populație foarte neregulate. Potrivit Canadian Wildlife Federația, populațiile lemming pot fluctua drastic în cadrul ciclurilor, care de vârf la fiecare 4 ani, și poate chiar crash la niveluri aproape de dispariție. Potrivit Polar Life, accidentul populației poate să se lase la fel de puțin ca un lemming pe hectar, de la un 200 inițial la același hectar într-un vârf ciclic. Acest ciclu, deși nefericit pentru lemmings, ajută vegetația pe care o iau să fie refăcută și permite o altă creștere a populației, potrivit CWF.

Comportament

Lemming este un animal solitar. În timpul iernii, stratul de blană al lemmingului se schimbă în alb, iar în timpul verii se rumenă. Această schimbare de culoare servește ca un mecanism de camuflaj care îi ajută să se ascundă de numeroșii săi prădători naturali, care includ bufnițe de zăpadă, vulpi arctici și wolverine. De asemenea, în timpul iernii pot fi împrăștiate în zăpadă, pentru a se menține în siguranță de vânt și de frig. Potrivit ADFG, un lemming este activ atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții și nu hibernează. O colonie de lemne utilizează aceleași căi de la cuiburi până la locurile de hrănire, până când zonele lor de locuit sunt alcătuite dintr-o rețea complicată de trasee la câțiva centimetri sub zăpadă sau pe pământ. Contrar convingerilor populare, lemnul nu se sinucide sărind în apă. Cu toate acestea, ei vor înota în apă în timpul migrațiilor în masă în căutarea hranei, iar alții se vor îneca în acest proces. Datorită documentarului Disney din 1958 numit Wilderness White, în care producătorii de film au rulat manual un pachet de lemmings de pe o stâncă pentru a face pentru televiziune bună un mit popular a apărut că lemming are tendința de a se omorî fără minte prin sărind de stânci.

Reproducere

Lemmings doar vin împreună pentru a se împerechea sau când se îngrijește de gunoi. Maturitatea sexuală pentru un lemming începe la 3 săptămâni. Creșterea are loc în iarna și vara, potrivit ADFG. După împerechere, perioada de gestație durează aproximativ trei săptămâni, conform A la Z de Animale. În timpul verii, o femeie poate da naștere la 4 tineri, 4 la 5 la începutul iernii târzii și 3 la mijlocul iernii. Cei tineri, cântărind doar 3 grame la naștere, își deschid ochii după 11 zile și pot merge în 15 zile. Durata de viață a unui lemming în sălbăticie este de 2 ani.

Recomandat

Care este capitala Botswanei?
2019
Cultura Bahamelor
2019
Amish - culturi în jurul lumii
2019