Hipopotamul Fapte

Descriere Fizica

Hipopotamul comun ( amfibiu hipopotam ), un nume derivat din Grecia care poate fi tradus ca "cal râu", este al treilea cel mai mare mamifer terestru, urmând numai rinocerii albi și elefantul. Taxonomii biologi consideră că sunt strâns legați de balene, delfini și porci. Hipopotamile au o lungime de 12 până la 15 picioare, sunt de 5 picioare înălțime la umăr și cântăresc adesea până la 3, 5 tone. Hipopotamul are picioare scurte, scurte, fiecare picior având patru degete de la picioare pentru a susține corpul său plin și voluminos. Poziția urechilor, ochilor și nărilor lor se află pe vârful capului, ceea ce le permite să-și respecte împrejurimile în timp ce restul corpului lor este complet scufundat în apă. Hipo piele este gri, cu foarte putine fire de par, cu un colorat deosebit de roz burta si roz in jurul ochilor, urechilor si gura. Cele două specii vii din familia Hippopotamidae sunt hipopotamul "vulnerabil" și hipopotamul "în pericol".

Dietă

Ca toți ungulații, hipopotamusii sunt ierbivore și mai ales mănâncă iarbă. Se hrănesc noaptea, începând cu apusul soarelui, și pot călători pe distanțe lungi de la sursele lor de apă pentru a găsi zonele în care pot să pasc. Ei pot pasi timp de aproximativ patru până la cinci ore deodată în timpul unei sesiuni de hrănire, timp în care pot mânca aproximativ 88 de kilograme de iarbă, care reprezintă încă o mică parte din greutatea lor. Ei pot reuși să supraviețuiască pe astfel de alimente relativ scăzute din punct de vedere energetic din cauza stilului lor de viață sedentar, care nu utilizează o mare parte a cheltuielilor cu energia în comparație cu dimensiunea corpului.

Habitat și Range

Hipopotamii trăiesc în râuri și lacuri în mișcare lentă, înconjurate de pășuni. Se poate găsi în Africa de Sud și Centrală, lângă râul Nil și la sud de deșertul Sahara. Hipopotamusurile comune nu sunt clasificate ca specii pe cale de dispariție, ci, în schimb, o categorie "vulnerabilă", cu aproximativ 125 000 până la 148 000 dintre aceștia rămânând în lume. Unele dintre cele mai mari provocări pentru populația lor includ braconajul pentru dinții și carnea fildeșului, împreună cu pierderile de habitate, pe măsură ce activitățile agricole umane se extind pe teritoriile lor.

În cazul în care Hippos Live?

Comportament

Hipopotamii petrec majoritatea orelor pe parcursul zilei scufundate în ape lentă pentru a face față condițiilor fierbinți ale savanei africane. Ei trăiesc în grupuri, numite "baloane", de aproximativ 15-30 de persoane, cu cel mai puternic bărbat (sau "taur") care domină fiecare grup. Dimensiunea grupului poate fi chiar mai mare în perioadele de secetă, deoarece mulți hipopotami sunt forțați să se adune în apropierea corpurilor limitate de apă. Ele constituie unul dintre cele mai agresive mamifere din cuvânt. Taurii se luptă adesea cu ceilalți pe teritoriul lor, folosindu-se de câinii lor extinși pentru a se străpunge unul pe altul și pot fi foarte agresivi față de orice animal care îi confruntă. În ciuda corpului lor imens, pot alerga până la o viteză de 14 mile pe oră, deși nu pe distanțe lungi.

Reproducere

Masculul dominant din fiecare balon este singurul care răspunde de împerecherea cu femelele. În cazul în care unul dintre ceilalți bărbați încearcă să se împerecheze cu una dintre femele, taurul dominant îl va speria pe intrus prin producerea unui zgomot puternic și deschiderea maxilarului. O luptă viciosă va rezulta în cazul în care intrusul nu reușește să se retragă, iar câștigătorul câștigă dreptul de a împerechea femelele în bloat. Hipoții se împerechează de obicei în apă. Vârsta de maturitate a femelei vine de la aproximativ șase ani. După copulare și concepție, hipopotamii au o perioadă de gestație de aproximativ opt luni, în general, vor oferi un singur vițel la fiecare doi ani, iar femelele dau naștere sub apă. Hipopotanii își pot îngriji vițeii nou-născuți, atât sub apă, cât și pe uscat, deoarece acești viței își pot închide nările și urechile în timp ce se hrănesc în timp ce se scufundă.

Fapte despre hipopotami

Fapte de animaleInfo
Lungime10-11 ft.
Înălţime5 ft.
Greutate3300-7000 lbs. (Masculin)

3300 lbs. (Femeie)

Maturitatea sexuală6-10 ani, deși este puțin probabil ca taurii tineri să aibă permisiunea de a se reproduce în mod eficient, până la vârsta de 20 de ani (bărbați)

7-12 ani (feminin)

Sezonul de naștereCoincide cu sezonul ploios
Gestaţie240 de zile
Numărul de tineriSingle Young (2 ani între sarcini)
ObiceiSociabile, care trăiesc în grupuri de 10-20, dar pot fi până la 150 de ani
Durata de viata45-50 de ani
DietăIerburile
Specii înruditeFamilia hipopotamilor include hipopotamul mai rar

Recomandat

Fact de verificare: Canada a ars Casa Albă?
2019
Țările care consumă cel mai mult unt
2019
Cele 10 orașe din întreaga lume cu cele mai grave comute
2019