Fapte interesante despre pinguinul Colossus care a dispărut

Pinguinii sunt animale care au om intrigat de mult timp. Înainte de a deveni clasificați ca păsări, era greu pentru oameni să spună exact ce fel de pinguini de animale erau așa cum seamănă atât cu o pasăre, cât și cu un pește. Pinguinii aparțin familiei Spheniscidae și sunt clasificați ca păsări acvatice care au existat în ultimii 50 de milioane de ani. Penguinul Colossus, care a dispărut acum 37 milioane de ani, a fost cel mai mare pinguin care a existat vreodată.

Colosul Penguin

Pinguinul Colossus se afla la o înălțime de 6 picioare și 8 inci înălțime de la vârful ciocului până la degetele picioarelor. Fossilul pinguinului Colossus a fost descoperit de către oamenii de știință la formația La Meseta de pe Insula Seymour din Antarctica. Fosilele care au fost descoperite au avut două oase importante, una dintre aripi și cealaltă era un tarsometatarsus care este un os găsit în piciorul inferior al unei păsări. Cel care a fost descoperit a măsurat 3, 6 inci, care este mult mai mare decât media pinguinului. Pinguinul gigant a cântărit aproximativ 250 de kilograme, care reprezintă de două ori greutatea celui mai mare pinguin din lume de astăzi, Împăratul Penguin.

Fapte interesante despre pinguinul Colossus

Datorită stării sale uriașe, pinguinul colos ar putea să-și rețină respirația timp de 40 de minute dintr-o dată. Acest lucru a făcut pinguinul colos un pescar extrem de eficient, deoarece ar putea petrece mai mult timp sub apa care căuta pește. Pentru a pune această perspectivă în perspectivă, majoritatea balenelor și delfinilor își pot reține respirația sub apă timp de 20 de minute. Pinguinul gigantic și-a avut habitatul natural în regiunea sudică a Antarcticii, unde condițiile erau mai favorabile și alimentarea cu alimente a fost abundentă, ceea ce ar fi putut contribui la numărul lor mare, deoarece nu avea dușmani naturali. La fel ca mulți dintre pinguinii lor, Colosul Penguin a rămas în colonii mari în sud, unde a vânat pentru mâncare în apele înghețate și și-a așezat ouăle pe pământ. Pinguinii Colossus se crede că au vânat o pradă mai mare, deoarece au fost mai mari și au nevoie de mai multă mâncare decât pinguinii moderni care se hrănesc cu pești mici.

Extincția Penguinului Colos

Nu se știe prea multe în ceea ce privește ceea ce a dus la dispariția pinguinului colos. Totuși, se speculează că schimbarea climatului ar fi putut contribui la dispariția lor. Pinguinii preferă un climat mai rece și sunt adaptate eficient pentru aceasta, iar atunci când există o ușoară schimbare a climatului, este dificil să supraviețuiască. O altă explicație posibilă este că acestea au evoluat în timp și au redus treptat dimensiunile pentru a ține pasul cu lumea în schimbare și cu noua creștere a altor specii care fie le vânează, fie că erau în competiție pentru resurse.

Recomandat

Fact de verificare: Canada a ars Casa Albă?
2019
Țările care consumă cel mai mult unt
2019
Cele 10 orașe din întreaga lume cu cele mai grave comute
2019