Fapte comune Warthog: Animalele din Africa

Descriere Fizica

Warthogul comun se deosebește cel mai mult de cele două perechi de colți care se extind și se înclină în sus de la capul mare. Colții inferiori, care se răsucesc cu bruiaj, frecându-se împotriva colților superioare, sunt angajați în apărarea împotriva prădătorilor, precum și pentru a săpăci sursele de hrană și surse de apă, adesea limitate, de către Warthogii obișnuiți, în timp ce se deplasează singuri sau în grupuri. Deși are o vedere slabă, Warthog-ul comun are un miros excelent, folosit pentru a vâna alimentele și a detecta dușmanii. Este, de asemenea, un animal foarte rapid, capabil să fugă de pericol, cu coada îndreptată spre cer.

Dietă

În ciuda faptului că au gâturi foarte scurte și picioare lungi, Warthogii obișnuiți reușesc să se hrănească prin îngenuncherea articulațiilor încheieturilor mâinii, care sunt amortizate de tampoane înfundate. Prin scăderea lor, ele se amestecă mai aproape de pământ, sapă rizomii de iarbă, bulbii și tuberculii din solul dur și cu incisivii lor ascuțiți. Din aceste alimente vegetale, nevoile limitate ale apelor obișnuite ale Warthog s pot fi îndeplinite prin ceea ce este extras. Într-o situație de urgență, viermii obișnuiți nu sunt dispuși să mănânce carii sau chiar bălegarul diferitelor carnivore.

Habitat și Range

Warthogul comun este răspândit într-o zonă care alternate între sezoanele ploioase și secetoase. O dată ce era comună în Niger, creșterea deșertificării și extinderea continuă a Saharei în zona Sahel a dus la pierderea unor zone de habitat valoroase pentru Warthog. Populațiile lor se răspândesc în zone din ce în ce mai rare din Africa de Est și de Sud. Sunt în mod constant în deplasare în zonele lor, prosperă în savană umedă și aridă deopotrivă, precum și terenuri deschise de frecat și păduri, de obicei lângă o sursă de apă de suprafață. Neobișnuite pentru o specie sălbatică, Warthogii obișnuiți vor evita pășunile și pădurile când le vor întâlni.

Comportament

În mod obișnuit, Warthog s-au găsit în mod obișnuit în grupuri de familie, deși vierii maturi trăiesc singuri, aderând doar la un grup în timpul sezonului de împerechere. Se întâmplă lupte în timpul sezonului de împerechere, deși acestea sunt relativ benigne și, prin urmare, le permit bărbaților mai slabi să scape curând după un proces de forță. În mod obișnuit, restul Warthog se odihnește în nopți, întorcându-se mereu în spate, aceste spații fiind uneori marcate în prealabil prin urinare. La temperaturi ridicate, Warthogurile comune se vor umfla în noroi sau în apă și, la temperaturi scăzute, se vor strânge împreună în năluci. Warthogii obișnuiți nu prezintă comportament teritorial și împărtășesc locații pentru odihnă, hrănire, băutură și răsturnare.

Reproducere

Common Warthog devin mature sexual între 18 și 20 de luni, deși activitățile lor reale de reproducere au loc numai după ce și-au asumat întreaga lor putere la vârsta de patru ani. Femelele atrag masculi la sfârșitul sezonului ploios prin urinare într-o poziție înăbușită. O femeie și un bărbat pot avea mai mult de un partener, hotărât prin luptă și încheiat cu cântări ritmice. Slavea se izolează și dă naștere la așternut cu o medie de 2 până la 4 puști, dar până la 8 purcei se poate naște imediat. Adulții de vânătoare de la Warthog întâi ieșesc din pușcărie după 6 până la 7 săptămâni și apoi încep să pășesc la vârsta de două luni și sunt înțărcați la vârsta de cinci sau șase luni. Atunci când femelele tinere încep să se reproducă, ele trăiesc în grupuri sociale de porc sălbatic, numite "sonerii", care pot conține o singură femeie plumbă și femele adulte legate de ea și descendenții ei colectivi. Bărbații își părăsesc grupurile de burlaci și bărbații mai în vârstă existențele lor singuratice, numai în timpul sezonului de reproducere, care începe în fiecare an, pe măsură ce vremea ploioasă dă loc unor condiții meteo uscate.

Recomandat

7 țări care cheltuiesc cele mai multe jucării - cât de mult ar trebui să cheltuiți copiilor dvs.?
2019
Care este capitala Jamaicei?
2019
Unde se află Munții Nyenchen Tanglha?
2019