Cele șase specii de quoll găsite în Oceania

Quolls sunt marsupiale mijlocii care ocupă în mod preponderent părți din Australia și Papua Noua Guinee. Există șase specii distincte de căprioare, dintre care patru locuiesc în pădurile din Australia, în timp ce celelalte două specii locuiesc în arbuști și regiuni tropicale din Noua Guinee. Cheile de bronz și quoulul noului Guinee se găsesc pe insula tropicală Papua Noua Guinee, în timp ce quollul nordic, quoul-ul occidental, quoll-ul estic și quillul Tiger ocupă insula Australiei. Dovezile genetice relevă că mișcările au evoluat cu peste 15 milioane de ani în urmă în Miocen. Coloniștii timpurii ai Oceaniei s-au referit la spiritele ca niște vânturi din cauza aspectului lor fizic. Cele șase specii variază în greutate și dimensiuni cuprinse între 11oz și 15lb. De la descoperirea căpitanilor în 1770 de către Căpitan Cook, acestea au scăzut drastic în număr, unele devenind dispărute în habitatele lor originale.

Caracteristici fizice

Quolls sunt marsupiale omnivore. Dimensiunea și greutatea șuvițelor variază între cele șase specii. Tigrule sunt cele mai mari specii cu adulții de sex masculin cântărind 15 kg, în timp ce quollele nordice sunt cele mai mici cu adulții masculi masculi cântărind 32 de oz. Ele au un bot ascuțit ascuțit, cozi lungi și blană de culoare brună până la negru, cu pete distinct de albe. Sunt animale active, uimitoare, cu ochi veseli și un nas roz roz. Ei au mulți dinți ascuțiți pentru a-și tăia pradă de mamifere și a zdrobit nevertebrate. Femelele au șase teatru pentru a alăpta puii lor care sunt dependenți de mama lor până la vârsta de șase luni.

Habitat și Range

Quolls sunt native ale continentului Australiei, Noua Guinee și Tasmaniei, unde ocupă pădurile, arbuștiile și regiunile cu iarbă. Deși cele șase specii au fost într-un punct larg distribuite în cele trei regiuni, ele sunt limitate doar la câteva zone după distrugerea habitatelor lor naturale și introducerea prădătorilor. Fiecare specie este distinctă de o locație geografică specifică în care speciile de tigru și de est sunt specii de zone întregi care locuiesc în habitate moisere, iar celelalte au zone aride și tropicale cu ploi mai mari. Quolls își dau drumul în bușteni sau peșteri și trăiesc, în principal, singuri. Domeniile lor de habitat se pot extinde pentru mai multe mile, cu o gamă de quolls de sex masculin care se suprapun pe cele ale mai multor femei pentru scopuri de împerechere.

Dietă

Deși quolls sunt clasificate ca animale omnivore, ele au o dietă predominant pe bază de carne în cazul în care se hrănesc cu păsări, insecte și reptile mici, cum ar fi șopârle. Speciile mai mari, cum ar fi tigrul quoll, se hrănesc cu mamifere mai mari, cum ar fi iepurii, iepurii și căpșunile. De asemenea, ele tind să alimenteze nuci, fructe și iarbă atunci când sunt disponibile. Ca animalele nocturne, spiritele sunt forgerari solitari și, de obicei, vânează noaptea urmărind pradă lor înainte de a le păsa. Quolls își ucid pradă, plutind pe o prada mai mare, scufundându-se în ghearele ascuțite, în timp ce își înconjoară fălcile în jurul gâtului. Pentru prada mică, o prind pe pământ cu labele frontale puternice, în timp ce își folosesc dinții ascuțiți pentru a rupe carnea. În cazul unor focuri de arsură și secetă, furajează furajele pe carouri și, uneori, scot în jurul coșurilor de gunoi și lagărelor în căutarea hranei. Ei obțin de obicei apă din alimentele lor, făcându-i destul de adaptabili în perioadele de secetă.

Comportament

Quolls sunt creaturi nocturne, ceea ce înseamnă că își petrec vânătoarea noaptea și odihnă în timpul zilei. Spre deosebire de multe mamifere nocturne, mormintele se bucură de zilele însorite care se plimbau în soare, în loc să se ascundă în bușteni scobitori sau crăpături stâncoase. Chiar dacă au fost văzuți căpitanii care au urcat în copaci, au tendința de a trăi viața pe teren. Un comportament interesant despre quolls este utilizarea zonelor de toaletă partajate în spații deschise, cum ar fi pervazurile de rocă. Există, de obicei, 100 de căderi în latrine și sunt folosite pentru a delimita teritoriile lor, precum și pentru funcțiile sociale. Quolls sunt în principal creaturi solitare, cu interacțiuni limitate cu alte quolls, și interacționează numai în timpul împerecherii sau în timpul activităților sociale. Quolls comunică prin strigăte, șireturi și strigăte, fiecare transmițând un mesaj distinct.

Reproducere

Cămilele de sex masculin și de sex feminin interacționează numai în timpul sezonului de împerechere, care apare în principal în timpul iernii. După fertilizare, pliurile de pe abdomenul feminin se îndoaie pentru a forma o pungă care se deschide la spate. Toate speciile au o perioadă de gestație de 21 de zile, după care mama se retrage în grădina ei și dă naștere la aproximativ optsprezece pui. Deoarece se nasc prematur, doar sase pui pot supravietui in primele doua saptamani si sunt transportate in punga mamei timp de opt saptamani in care vor alapta pe una din cele sase tetiri ale mamei. Numai tigrul quoll este un adevărat marsupial, deoarece are o pungă adevărată. În celelalte specii, pliurile de piele din jurul totelor mamei acționează ca punga pentru purtarea și protejarea puilor tineri. Pe măsură ce puii cresc, ei se atarna de abdomenul mamei lor și în a noua săptămână îi poartă pe spate. Quolls ajung la maturitatea sexuală la vârsta de un an și au o durată de viață de doi până la cinci ani.

Amenințări

Quolls au fost clasificate ca fiind specii extrem de periculoase, unde numărul lor este în declin drastic în habitatele lor naturale. Acestea se confruntă cu amenințări majore cauzate de broaștele de trestie, care au fost introduse în Australia în 1935. Departamentul pentru Mediul de Susținere al Populației și a Comunităților de Mediu afirmă că broaștele otrăvitoare sunt extrem de intruzive și au fost raportate pentru a elimina o populație mare de stingi după ce s-au hrănit . Introducerea speciilor invazive de pisici și vulpi a sporit competiția pentru resursele alimentare, precum și a reprezentat o amenințare majoră, deoarece specia străină, de asemenea, pradă pe quolls. Presiunea populației în Oceania a dus la distrugerea habitatelor naturale în favoarea urbanizării, dezvoltării imobilelor, agriculturii și exploatării miniere, ceea ce a dus la declinul zbuciumilor din insulă. Eforturile de conservare din Oceania conduse de Departamentul de Mediu și Conservare au eliminat amenințările majore, cum ar fi vulpile, în încercarea de a restabili populația de quolluri și de a le permite să prospere în sălbăticie. Teritoriul Parcului Sălbatic a capturat și a crescut mai multe specii de rinichi de est și bronz critic pe cale de dispariție.

Recomandat

Țările pe indice de dezvoltare în funcție de sex
2019
Țări cu cel mai mare număr de cercetași
2019
Cele mai mari companii aeriene din America de Sud
2019