Bobcat Fapte: Animale din America de Nord

Descriere Fizica

Mai mici decât Lynxul canadian, verișorii lor apropiați, Bobcats ( Lynx rufus ) sunt încă mult mai mari decât majoritatea pisicilor domestice. Culorile generale ale Bobcats sunt, de obicei, galbene sau roșiatic-maronii, punctate cu numeroase pete maronii închise sau negre. Bobcats poate crește până la 30 de kilograme, dar cele mai multe sunt în jur de 20 de kilograme în greutate. Adulții au în mod normal lungimea capului și a corpului între 2, 5 și 3 picioare, cu cozile relativ scurte de aproximativ jumătate de picior lung. De fapt, "bobtail-uri" se referă la pisici cu cozile obosite. Piesele Bobcat sunt de obicei ușor de identificat deoarece, deși se aseamănă cu cele ale pisicilor domestice, ele sunt, în general, mult mai mari. Datorită naturii lor ascunse, ascunse, Bobcat-urile sunt asociate cu ceață în mitologia nativ americană, opusul spasticității lor, omologilor lor de toate felurile, Vântului și Coyotei.

Dietă

Bobcats sunt cei mai activi în zori și seară, și pot călători mai multe mile la un moment dat în vânătoarea lor. Deși Bobcats vânează de obicei mamifere mici, cum ar fi iepurii, ucid și mâncă bine pe o mare varietate de carne, de la insecte mici la păsări la rozătoare în funcție de disponibilitate. De fapt, ei au fost chiar cunoscuți pentru a ucide cerbi, oi și capre, care sunt mult mai mari decât sunt. Cunoscut mai mult pentru sprinting și lunging decât capabilitățile de alergare de anduranță, Bobcats va minți și va aștepta pradă și apoi se va arunca asupra lor într-un atac surprinzător. De fapt, Bobcats sunt cunoscuți pentru a putea să sară mai mult de zece picioare în depărtare de o poziție staționară, de până la 3-4 ori lungimea corpului lor.

Habitat și Range

Bobcats pot fi găsite care trăiesc în mare parte din Mexic, Statele Unite și sudul Canadei. Acestea sunt considerate a fi o specie de "cea mai mică îngrijorare", deoarece se crede că există 1 milion sau mai mult care trăiesc pe continentul nord-american. Deși sunt încă prinși și vânați pentru carne și blană în multe locuri, capacitatea lor de vânătoare și adaptabilitatea la o gamă largă de habitate i-au lăsat mai puțin afectați de schimbările climatice și de dezvoltarea terenurilor umane decât de multe alte specii mai vulnerabile. Cu toate acestea, există încă preocupări pentru această specie, iar Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție le-a plasat pe o listă de specii care au nevoie de o monitorizare strictă și una a cărei vânătoare ar trebui să fie reglementată.

Comportament

Ca majoritatea felinelor, Bobcat-urile sunt creaturi solitare. Ei își vor marca teritoriul printr-o varietate de mijloace, inclusiv marcarea zgârieturilor în copaci, urinarea și defecarea. Faptul că bobcaturile de sex feminin tind să fie mai teritoriale decât bărbații este totuși o raritate între pisici. Bobcat-ii pot lupta uneori de moarte și sunt adesea păsărați de pisici mai mari, cum ar fi cuțării, precum și lupii și alți canini mari.

Reproducere

Femelele ajung în mod normal la maturitatea sexuală în al doilea an de viață și vor crește pentru prima dată în prima vară după aceea. Bărbații produc majoritatea spermei fertile în anumite perioade ale anului, iar cea mai mare parte a împerecherii are loc în februarie și martie. Gestația durează între 9 și 10 săptămâni, iar puii au în general între 2 și 6 pisoi. Un gunoi pe an este cel mai frecvent, dar sunt posibile al doilea litru anual. Bobcaturile sunt înțărcați la vârsta de două luni și pot călători cu mamele lor la aproximativ patru luni. În termen de 2-3 luni de la acel moment, pisoii vor vâna pe cont propriu și vor părăsi părțile mamei lor nu după mult timp. Bobcats au tendința de a trăi la 10-12 ani în sălbăticie.

Recomandat

Cele mai bune 10 state americane de a trăi
2019
Care este capitala Angliei?
2019
Țările cu cele mai multe femei din guvern
2019