Amfibienii din Argentina

Argentina este o țară vastă din America de Sud, al cărei teritoriu cuprinde pajiștile Pampas, Munții Andes și Lacurile glaciare. Țara are regiuni uscate mari, unde supraviețuiesc puține organisme. Cu toate acestea, geografia Argentinei este formată din cinci regiuni majore care oferă condiții de habitat diferite pentru organisme. Tipurile de amfibieni sunt numeroase în Argentina și supraviețuiesc multor schimbări de mediu. Cele mai multe dintre ele sunt native ale națiunii sau au un habitat comun cu alte țări din America de Sud. Broasca lui Darwin și Telmatobius pisanoi sunt unele dintre cele mai amenințate de schimbările de mediu.

Broasca lui Darwin

Aceasta este o broască rhinodermatică comună pădurilor din Argentina. Broasca este verde sau uneori maro și are o lungime medie de șanț la aerisire de aproximativ 2, 7 centimetri. Broasca pare triunghiulară din cauza botului său alungit. Membrele sale sunt subțiri, cu doar picioarele din spate. Dar broasca lui Darwin se hrănește cu artropode, dar trebuie să se ascundă de prădători în timpul vânătorii. Folosind camuflaj, un prădător poate crede că este o frunză moartă și lasă-o în pace. Alteori, broasca poate să-și întoarcă spatele pentru a-și expune suprafața ventrală, care are modele îndrăznețe. Femelele stau aproape de patruzeci de ouă pe o foaie de gunoi, unde bărbații îi păzesc timp de 3, 5 săptămâni. Atunci când embrionii se formează, îi înghită și îi ține la sacul vocal. După incubație, rămân în gura bărbatului. Ei se hrănesc cu gălbenușul de ou și secrețiile de zid de sac. Ei stau până când metamorfoza este completă în cazul în care sare din gura bărbatului și se dispersează. Această broască este cotată drept "vulnerabilă", conform statutului de conservare al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Scinax Berthae

Această specie de broască este comună în regiunile nord-estice ale Argentinei. Habitatele sale variază de la Buenos Aires, Corrientes, Entre Rios și Misiones până la Chaco. Iubește pădurile tropicale și pășunile. În plus, iubește sistemele terestre și de apă dulce. Reproducerea sa are loc în bazine temporare și alte habitate modificate. Poluarea și pierderea habitatelor amenință supraviețuirea broaștei. Cu toate acestea, conform stadiului de conservare al IUCN este cel mai puțin îngrijorat, deoarece distribuția sa este foarte răspândită. Broasca este tolerantă la multe modificări de mediu. Prin urmare, declinul său nu poate fi suficient de rapid pentru a fi șters.

Cranwell Broasca Horned

Speciile de broască sunt terestre și sunt endemice regiunilor Gran Chaco din Argentina. Majoritatea adulților pot varia de la 8 până la 13 centimetri și cântăresc în jur de 0, 5 grame. Spatele lor este de culoare verde închis sau maro, îmbunătățind comportamentul lor de camuflaj. Sunt inactivi. Cu toate acestea, sunt agresivi la vânătoare. Ei pot sări de câteva ori lungimea corpului lor pentru a prinde prada. Broaștele sunt nocturne și atunci când se odihnesc își păstrează pleoapele deschise. În timpul temperaturilor ridicate, broaștele pot intra în aestivă. Acest lucru le permite să dezvolte un strat gros de piele de protecție pentru a ajuta la procesul lor de respirație. Broaștele cu coarne ale lui Cranwell sunt animale de companie preferate multor localnici din țară. Actul lor le mărește conservarea. Păstrarea lor este simplă, deoarece cineva le hrănește doar o dată la 4 până la 7 zile. Această broască nu este amenințată și este listată la IUCN drept "cea mai puțin îngrijorată".

Red toadă

Această broască este mică, cu o lungime de aproximativ 5, 5 centimetri. Acesta se găsește în principal de-a lungul unor pâraie stâncoase și albii râurilor în ariile aride și semiaride. Distribuția este localizată de-a lungul coastei, dar este răspândită în deșert. Ele pot supraviețui cu ușurință în cele mai uscate locuri unde cresc în tinaje pline de ploaie. Înainte de reproducere, bărbații se confruntă cu lupte în timpul disputelor terestre. Ea are nevoie de piscine sezoniere pentru a se reproduce acolo unde ouăle lor se varsă după trei zile. Metamorfoza broaștei durează aproximativ 6 până la 8 săptămâni. Fagul adulți petrece cea mai mare parte a timpului în burrows sau sub roci. În timpul precipitațiilor, broaștele devin active atunci când apar altele. Această specie este listată la IUCN ca fiind vulnerabilă.

Nativi din ArgentinaStarea de conservare IUCN
Telmatobius pisanoi

pe cale de dispariție
Scinax berthae

Ultima grija
Broasca cu coarne a lui Cranwell

Ultima grija
Broasca lui Darwin

vulnerabil
Red-Spotted broască

vulnerabil
Menwig broască

Ultima grija
Insula Chiloe Broasca solului

Ultima grija
Arborele din Arborele Montevideo

Ultima grija
Broască cu patru ochi mari

Ultima grija
Argentinian Frog HornedAproape amenintat

Recomandat

7 țări care cheltuiesc cele mai multe jucării - cât de mult ar trebui să cheltuiți copiilor dvs.?
2019
Care este capitala Jamaicei?
2019
Unde se află Munții Nyenchen Tanglha?
2019